Keçiboynuzu pekmezinin şeker hastaları için uygun bir alternatif tatlandırıcı olabileceği belirtilmiş. Ancak, kan şekerini nasıl etkilediği konusunda farklı görüşler var. Acaba, bu pekmezi tüketmeyi planlayan bir şeker hastası olarak, düşük glisemik indeksinin sağladığı yavaş yükselme etkisini dikkate almalı mıyım? Ayrıca, parçalı tüketim ve diğer karbonhidrat kaynaklarıyla birlikte almanın gerekliliği konusunda ne düşünüyorsunuz? Doktor önerisi de önemli bir nokta, peki bu konuda nasıl bir yaklaşım sergilemeliyim?
Keçiboynuzu pekmezinin şeker hastaları için uygun bir alternatif tatlandırıcı olabileceği belirtilmiş. Ancak, kan şekerini nasıl etkilediği konusunda farklı görüşler var. Acaba, bu pekmezi tüketmeyi planlayan bir şeker hastası olarak, düşük glisemik indeksinin sağladığı yavaş yükselme etkisini dikkate almalı mıyım? Ayrıca, parçalı tüketim ve diğer karbonhidrat kaynaklarıyla birlikte almanın gerekliliği konusunda ne düşünüyorsunuz? Doktor önerisi de önemli bir nokta, peki bu konuda nasıl bir yaklaşım sergilemeliyim?
Cevap yaz