Keçi Boynuzu Kürü Nasıl Yapılır?
19 Haziran 2024

Keçi Boynuzu Kürü Nasıl Yapılır?

Keçi boynuzu kürü, erkeklerin sperm sayısını ve hareketliliğini artırmak, ayrıca iktidarsızlığı önlemek amacıyla yapılan doğal bir kürdür. Erkeklerde sperm değerleri normalde 40 milyon/ml ve üzerindedir. Bu miktarın azalması halinde kadının gebe kalma olasılığı da düşer. Ancak sperm sayısının yeterli miktarda olması, gebeliğin elde edilmesi açısından yeterli değildir. Aynı zamanda spermlerin hareketli olmaları gerekir. Bazen sperm sayısı düşük olan erkekler de baba olabilir. Bunun nedeni spermlerin az olmasına rağmen, hareketli olmalarından kaynaklanır. Keçi boynuzu kürü, sperm sayısını artırırken, spermlerin hareketini de artıran bir kürdür. Erkeklerde spermler az sayıda olsa da bunların hareketi artarsa yumurta hücresine ulaşmaları kolaylaşır, daha fazla sayıda sperm yumurtayla buluşur. Bu yüzden düşük sperm sayısı olan erkeklerin de çocukları olabilir.

  • 6-7 adet keçi boynuzu
  • Yarım litre içme suyu
Kürü hazırlarken içme suyu kullanmanız önemlidir. Tencereye yarım litre suyu koyarak kaynatın. Kaynayan suyun içine keçi boynuzlarını kırarak atın. Tencerenin kapağını kapatarak, kısık ateşte 3 dakika kadar kaynamaya bırakın. Ardından ocaktan aldığınız tencerenin ağzını kapalı tutarak 20 dakika kadar dinlendirin. Karışım soğuyunca suyun içinden keçiboynuzunu çıkarabilirsiniz. Kürdeki ölçüler günlük kullanım için verilmiştir. Bu yüzden her gün aynı ölçülerde hazırlanması gerekir.

Keçi Boynuzu Kürü Nasıl Uygulanır?

Kürü hazırladıktan sonra, bunu sabah ve akşam aç karnına içmelisiniz. Hazırlanan karışımın yarısını sabah için, kalan yarısını da akşam için ayırın. Bir hafta kadar kürün her gün uygulanması gerekir. Ancak her gün taze olarak hazırlanmalıdır. 1 hafta sonra yeniden kürü haftalık olarak 3 ay süreyle sadece akşamları 1 bardak şeklinde uygulamalısınız. İktidarsızlık sorunu olanlara, sperm sayısı az olanlara ve spermleri hareketsiz olanlara önerilen bir kürdür.

Keçi Boynuzu Kürünün Etkisi Nasıl Olur?

Spermlerin başında "acrosome" denilen kesecik vardır. Yumurtaya temas eden spermle birlikte, kesecikte olan enzimler yumurta zarını parçalamakta ve yumurtaya giren sperm döllenmeyi başlatmaktadır. Keçi boynuzu kürü, spermlerin hareketli olmasını sağlamakta ve sperm başında olan kesecikteki enzimlerin daha aktif olmasına neden olmaktadır. Böylece yumurta zarının daha kolay parçalanmasını sağlamaktadır. Yan etkisi olmadığından, sorunu bulunan erkeklere önerilen bir kürdür. Ancak şeker içeren keçi boynuzu nedeniyle öncelikle doktora danışılmalıdır. Kürden önce iktidarsızlığa etkili olan maddelerin vücutta depo edilmesi önerilir. Bunların belirli bir seviyede olması durumunda, hücrede transformasyon mekanizması devreye girerek etkisini gösterir. Bu açıdan keçi boynuzu kürü uygulanırken sabırlı olunmalıdır. Kürün etkilerini belirli bir sürede görmeye başlayacaksınız.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

?????

08 Mayıs 2024 Çarşamba

Kaynatılan keçiboynuzlarını sonra Nasıl değerlendirebiliriz? Hergün 6-7adet çöpe atmaya kıyamadım :)

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Kaynatılan keçiboynuzlarını değerlendirmek için farklı yollar deneyebilirsiniz. İşte bazı öneriler:

1. Keçiboynuzunu çay olarak demleyebilirsiniz. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir içecek elde edebilirsiniz.
2. Kaynatılmış keçiboynuzlarını salatalara veya yoğurt üzerine ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
3. Keçiboynuzunu blenderdan geçirerek püre haline getirebilir ve tatlı yapımında kullanabilirsiniz.
4. Kaynatılmış keçiboynuzlarını kurutarak atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.
5. Keçiboynuzunu reçel veya marmelat yapımında kullanabilirsiniz.

Bu yöntemlerle keçiboynuzlarını çöpe atmadan farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Keçi Boynuzu Tozu Ne İşe Yarar?

Keçi Boynuzu Tozu Ne İşe Yarar?

Keçi Boynuzu Özü Nedir?

Keçi Boynuzu Özü Nedir?

Keçi Boynuzu Nasıl Tüketilmeli?

Keçi Boynuzu Nasıl Tüketilmeli?

Haber Bülteni

Güncel

Keçi Boynuzu Astım Tedavisi

Keçi Boynuzu Astım Tedavisi

Güncel

Keçi Boynuzu Tozu Faydaları Nelerdir?

Keçi Boynuzu Tozu Faydaları Nelerdir?