Reflü sorunu yaşayan biri olarak keçiboynuzu pekmezi hakkında okuduklarım beni düşündürüyor. Yüksek lif içeriği ve potansiyel alkalin özellikleri ile mide asidini dengeleyebileceği fikri ilginç. Ancak bu yararların kişiden kişiye değişebileceği hatırlatması önemli. Günlük olarak küçük miktarlarda tüketmenin önerilmesi de dikkatimi çekti. Pekmezi sade tüketmek yerine yoğurt ya da süt ile karıştırmanın daha faydalı olabileceğini duymak hoşuma gitti. Ancak, bu tür doğal ürünlerin etkilerini her zaman gözlemleyip doktoruma danışmayı unutmamalıyım. Sonuçta, sağlığım her şeyden önemli. Bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerektiği de açık görünüyor.
Reflü sorunu yaşayan biri olarak keçiboynuzu pekmezi hakkında okuduklarım beni düşündürüyor. Yüksek lif içeriği ve potansiyel alkalin özellikleri ile mide asidini dengeleyebileceği fikri ilginç. Ancak bu yararların kişiden kişiye değişebileceği hatırlatması önemli. Günlük olarak küçük miktarlarda tüketmenin önerilmesi de dikkatimi çekti. Pekmezi sade tüketmek yerine yoğurt ya da süt ile karıştırmanın daha faydalı olabileceğini duymak hoşuma gitti. Ancak, bu tür doğal ürünlerin etkilerini her zaman gözlemleyip doktoruma danışmayı unutmamalıyım. Sonuçta, sağlığım her şeyden önemli. Bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerektiği de açık görünüyor.
Cevap yaz