Keçiboynuzu pekmezi kıvamı nasıl elde edilir?

Keçiboynuzu pekmezinin ideal kıvamı, doğru pişirme süresi ve sürekli kontrol gerektiren bir süreçle elde edilir. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu doğal ürün, belirli adımlar takip edilerek istenen yoğunluğa ve akışkanlığa ulaştırılabilir.
19 Kasım 2025

Keçiboynuzu Pekmezi Kıvamı Nasıl Elde Edilir?


Keçiboynuzu pekmezi, geleneksel yöntemlerle uzun süre kaynatılarak elde edilen doğal bir üründür. İstenilen kıvamı yakalamak için dikkat edilmesi gereken adımlar şunlardır:

  • Keçiboynuzlarını iyice yıkayın ve temizleyin.
  • Keçiboynuzlarını büyük bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 4-6 saat kadar pişirin.
  • Pişen keçiboynuzlarını süzün ve suyunu bir başka tencereye alın.
  • Süzülen suyu tekrar kaynatın, koyulaşmaya başladığında sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
  • Kıvam kontrolü için bir kaşık pekmezi soğuk bir tabağa damlatın; damla dağılmıyor ve akışkanlığı azalıyorsa kıvam tutturulmuş demektir.
  • İsteğe bağlı olarak pekmezin şekerlenmesini önlemek için son aşamada bir miktar karbonat ekleyebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek, kendinize özgü lezzetli ve kıvamlı keçiboynuzu pekmezi yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Keçi Boynuzu Astım Tedavisi
Keçi Boynuzu Astım Tedavisi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Keçi Boynuzu Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?
Keçi Boynuzu Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?
Keçi Boynuzu Ne İşe Yarar?
Keçi Boynuzu Ne İşe Yarar?
Keçi Boynuzunun Hamilelere Faydaları Nelerdir?
Keçi Boynuzunun Hamilelere Faydaları Nelerdir?
Dr İbrahim Saraçoğlu Keçi Boynuzu
Dr İbrahim Saraçoğlu Keçi Boynuzu
Keçi Boynuzu Çayı Nasıl Yapılır?
Keçi Boynuzu Çayı Nasıl Yapılır?
Güncel
Keçi Boynuzu Nasıl Kullanılır?
Keçi Boynuzu Nasıl Kullanılır?
Güncel
Keçi Boynuzu Kabızlığa İyi Gelir mi?
Keçi Boynuzu Kabızlığa İyi Gelir mi?
Güncel
Keçi Boynuzu Tozu Faydaları Nelerdir?
Keçi Boynuzu Tozu Faydaları Nelerdir?
;